Продължаваме нататък

На 12 декември 2022 г. , бе по-различен понеделник за ученици, родители, учители и приятели на ОУ “Св. св. Кирил и Методий” – град Чирпан. Нашето училище гостоприемно отвори врати, за да посрещне голямото семейство на 2 „а” и 2 „б” клас. Деца, братчета, сестричета, майки, татковци, госпожа Славчева и госпожа Динкова заедно участваха във формата „Семейни игри“, част от проекта „Продължаваме нататък“, в който нашите възпитаници се учат да съзират щастието и да се свързват със света и себе си.

Обединени от вярата, че всички хора сме свързани с невидимите, но осезаеми нишки на любовта, с подкрепата на психолога Минчо Николов и радетелката за часове по щастие в училище Лена Драголова, проведохме игри, които ни обединиха, сближиха и, разбира се, развеселиха. На терен се срещнаха отборите на семейство „Самолет“, „Шоколад“, “Ветрило”, „Акордеон“, „Непобедимите“, „Григорианците“, „Усмихнатите“ и всички останали, за да се заявят като сплотена сила, която побеждава всяка трудност и предизвикателство в ежедневието. Всяко семейство построи изделие от хартия, символ на обединените семейни сили за покоряване на върхове и постигане на благоденствие и успехи. Игрите предизвикаха малки и големи да проявят чувството си на привързаност един към друг, да покажат солидарност и ангажираност към случващото се в училищния живот, да се заявят като едно цяло, в което всеки член от семейството е важен и обичан. Разменени бяха много прегръдки, усмивки, мили думи и жестове.

В навечерието на светлите рождественски и новогодишни празници деца, родители и учители отпразнуваха своята свързаност и радост от общуването един с друг. Да, споделянето е богатство, опознаване на нови светове и щастие!