Към бъдещето на планетата Земя

22 април 2024 година – Към бъдещето на планетата Земя, ОУ „СВ.св. Кирил и Методий“ стана по-зелено!

Световният ден на планетата Земя – 22 април, приобщава хората към идеята за опазване и възстановяване на околната среда.
Древна мъдрост гласи: „ Човек не е живял пълноценно, ако не е засадил поне едно дърво!“. Дървото може да живее столетие, без да пречи на никого, а ползата от него е огромна. То дарява красота и въздух. В този смисъл мотото на тазгодишната ни кампания, по случай 22 април, беше: „Да направим нашето училище по-зелено!“.
Проведе се инициатива за озеленяване на училищния двор. Деца, ученици, учители и служители засадиха поредните 12 дръвчета от различни видове.
Учениците от V“ а“ клас и техните учители г- жа Гергана Георгиева и г-жа Живка Стоева се включиха в отговорната мисия, като засадиха, с много любов и грижа, още 3 дръвчета, които бяха закупили със собствени средства.
В рамките на кампанията учениците направиха рисунки, събираха отпадъци, гледаха презентации, показаха знания, отношение към Земята, екологично мислене и научиха, че озеленявайки местата, които обитаваме, даваме своя принос за красива и здрава планета!